01-09-2020

“Wat heb ik het publiek gemist.
Wat heb ik de handjes vooruit gemist om te voelen en mijn producten te ervaren.
Wat heb ik het twijfelen en overwegen gemist, het omkijken en toch terugkomen om nog even te voelen en toch te kiezen. Wat heb ik het gemist dat jullie met een lach de kraam verlaten met of zonder product.
Geacht publiek, ik ben jullie dankbaar.“

Gmunden
Afgelopen weekend stond ik onverwacht toch op de keramiekmarkt in Gmunden (Oostenrijk). 7 dagen voor aanvang kreeg ik bericht dat ik mocht komen en dat bracht zo’n stoot energie dat de berg werk die dat met zich mee bracht lachend verzet werd. Het was dubbel en dwars de moeite waard. Het besef dat ik het publiek en het toewerken naar een markt enorm gemist heb, kwam pas echt toen ik op de markt stond. Wat was het heerlijk! Het publiek was blij en het weer was goed. Kortom een cadeautje in deze rare tijd.

Landelijk Open Atelier Weekend
Voor het Nederlandse publiek stond het Landelijk Atelier Weekend al even in de planning en die gaat ook door. Dit jaar wil ik jullie in de gelegenheid stellen om een MALproduct te komen kopen in de Shop die ik buiten op het terrein ga inrichten. Maar ook om mijn atelier te komen bekijken waar ik dagelijks aan het werk ben. Zo krijg je een kijkje in de keuken.
De afgelopen maanden heb ik mijn collectie opgeruimd en uitgezocht. Daar is een aantal kneusjes, proefjes, misbaksels en samples uit tevoorschijn gekomen die voor 50% van de prijs weg mogen. Dus kom vooral lekker snuffelen.

Door de spreiding van atelier en shop is er ruimte genoeg om op veilige afstand van elkaar te komen kijken. Je bent welkom op 5 en 6 september tussen 10:00 en 18:00 uur.
Stel een leuke route langs verschillende ateliers samen op de site van het Landelijk Atelier weekend en maak er zo een echt dagje uit van.

Prop
Mag ik je voorstellen aan Prop? Prop is de staande kamerplantenpot in de nieuwe pottenserie. Prop is 17 cm hoog en is 23 bij 25 cm breed. Zijn huid lijkt op textiel zoals die van de windlichten maar is een stukje dikker om sterk genoeg te zijn. De binnenkant is geglazuurd maar de buitenkant heeft mijn zo geliefde rauwe afwerking. Prop is te koop in de webshop, de B2B webshop en tijdens het atelier weekend.

FAQ...Wat is porselein?...
Porselein is een van de zuiverste soorten klei. Het kan tot wel 1300 graden gestookt worden. Op die temperatuur gaan de moleculen zo dicht op elkaar liggen dat het super hard wordt en waterdicht. Het bijeffect is dat elk product tot wel 20% krimpt tijdens het productieproces en dit zorgt ook voor een grotere kans op vervorming.

Heb jij een FAQ mail hem dan naar wanda@malproduct.nl