05-08-2017

Piomieren #8 Het water op!
Gieten en bouwen

Het was een hele puzzel om alle onderdelen van de mier op de juiste plek aan elkaar te lijmen. Na een paar dagen was de lijm droog en zat mier nummer 1 in elkaar.

Toen maakten de mier en ik ons klaar voor zijn eerste drijf les. Het bepalen van de juiste hoeveelheid piepschuim in verhouding tot het gewicht van de mier was niet echt uit te rekenen. De angst dat de mier niet zou dobberen, of nog erger, zou kapseizen en zinken bezorgde mij slapeloze nachten.

Uitproberen dus. Dat mocht in de vijver van Edith en Pieter. De mier bleek aan de kont zwaarder dan aan de kop. Na vele pogingen is het gelukt de mier stabiel te krijgen. Er zou nu zelfs een zeearend op hem kunnen landen, dan nog kiepert hij niet om. Ik kon weer lekker slapen. Nu alleen nog de kabels extra vastzetten en het piepschuim een schutkleur geven. Klaar voor de tewaterlating.

Gehuld in een waadpak en met hulp vanaf de kant gaf ik de mier zijn plek in de gracht.

Het bordje in de gracht kreeg een update. Aan de ene kant de titel, aan de andere kant een stukje uitleg over deze eerste Piomier.

Op 8 juli was de officiële opening. Bij de Green Story verzamelden kunstenaars en belangstellenden zich rond koffie en taart. Wethouder Tjeerd Herrema gaf uitleg over de motieven en ideeën over de kunstgracht. Daarna trok de stoet langs alle kunstwerken. Elke kunstenaar gaf een korte toelichting bij zijn of haar kunstwerk. Mijn Piomier was als laatste aan de beurt. Ik gaf een korte samenvatting van alles wat jullie hier gelezen hebben. Het enthousiaste applaus gaf mij het gevoel dat ik het goed gedaan heb….

Dit is nog maar het begin van mijn kunstwerk. Op naar de volgende stap in de geschiedenis van Almere, gesymboliseerd door de volgende mier! Zodra ik met Piomier #2 begin houd ik jullie weer op de hoogte.

Ik wil hier alle lezers bedanken voor de enthousiaste reacties en het medeleven dat ik op vele manieren van jullie kreeg.

Wanda

Lees hier de originele nieuwsbrief

Wil je de nieuwsbrief voortaan in je mailbox? Vul dan hier je gegeven in.