Nieuwsbrief 2

Goede Morgen
Ik heb weer van alles met je te delen zoals Italië, een nieuwe lamp, een leuke samenwerking en als laatst wil ik je vragen om een bijdragen. Dus we beginnen maar snel.

MALproduct in Italië
Het eerste weekend van september begon de 2-jaarlijkse wereld keramiekmarkt ‘Argilla’ (‘Klei’) in Faenza, Italië. Met een busje vol eigen werk en dat van bevriende keramisten ging ik op weg. De eerste avond was er een pottenbakkersdiner in het MIC, Museo Internationale delle Ceramiche in Faenza. Dit was een vrolijk weerzien in een bijzondere entourage. Op vrijdagmiddag begon de markt. Het is altijd weer spannend om je eigen producten te tonen en zo mooi mogelijk uit te stallen. Daarnaast heb ik weer veel inspiratie opgedaan door het werk van collega pottenbakkers uit verschillende landen te bekijken.

Traditiegetrouw waren er weer de ‘werelddraai-kampioenschappen’. 11 vrouwen en 22 mannen streden om de wereldtitel. Ieder moest in 20 minuten 6 kilo klei draaien tot een zo hoog mogelijke vaas en daarna tot een zo breed mogelijke schaal. De mannen keken zeer ernstig, bij de vrouwen kon er soms nog een lachje af, maar spannend waren beide wedstrijden zeker. Heike Rabe, die voor Nederland meedeed behaalde bij de vrouwen de tweede plaats. Gefeliciteerd Heike!
Misschien dat ik over twee jaar ook een kansje waag.

Nieuw!
Gloeilamp ‘Gloei’
De porseleinen lampvaasjes heb ik al een tijdje in mijn collectie. Ik dacht: ‘hoe tof zou het zijn als ze ook kunnen branden!’. Het was even puzzelen, maar ze hebben nu een fitting en een katoenen snoer. Voor € 65,00 te koop op mijn atelier en binnenkort ook in de webshop.

Met smaak gemaakt
Eind 2015 werd ik benaderd door chef-kok Dirk Zwerts van restaurant Prikkelz in Eersel. Hij heeft een aantal gerechten op de kaart staan die geïnspireerd zijn op jeugdherinneringen. Hij wilde deze gerechten op een geheel eigen wijze serveren en vroeg daarbij mijn hulp. Samen kwamen we tot dit bijzondere servies, dat nu volop in gebruik is. Achtereenvolgens zie je ‘de aardappel’, ‘de bloemkool’, ‘de meloen’, en ‘het ei’. Nieuwsgierig? Reserveer dan een tafel bij Prikkelz, want het is niet alleen mooi voor het oog…

Schijf een recensie en win een windlicht!
Op mijn Google pagina ben ik opzoek naar leuke reviews. Heb je een product van MALproduct of zou je er een willen of heb je ooit met mij samen gewerkt. Schijf dan je review via deze link op 1 november verloot ik onder de previews een groot windlicht.

ps. Wil jij de MALproduct nieuwsbrief direct in je mailbox ontvangen meld je dan aan via deze link