01-03-2018

De Piomier zit vast! De Piomier zat de afgelopen week letterlijk vastgevroren in de gracht. Maar ook op een andere manier zit hij (een beetje) vast. Wat is het geval. Het plan met de mier is dat hij het verhaal van Almere gaat vertellen. Dat zal hij doen als een soort stripverhaal waarvan het begin op de Zuiderzee ligt. Ik was van plan dat de tweede mier de polder zou droogleggen en de derde de stad ging bouwen enz. Tijdens mijn onderzoek stuitte ik er echter op dat er veel meer is gebeurd dan een eenvoudige overgang van water naar zand. De kustlijn rond de Zuiderzee was niet zo idyllisch. De zee was ruig en onberekenbaar. De wind blies het water vaak over de dijken met veel overstromingen en doden tot gevolg. Alleen een goede schipper die de weg kende kwam weer veilig thuis. Maar… zomaar dichtgooien was geen optie. De Zuiderzee was een bron van inkomsten voor velen. De tweede mier moet dus meer een denker zijn die vooruit kijkt naar mogelijkheden om het leven voor iedereen beter te maken. De komende tijd neem ik jullie weer mee in de zoektocht naar de juiste vorm.

Spotlight event 2018 Op 11 en 12 maart wordt er in de werkspoorkathedraal in Utrecht voor de eerste keer het event ‘Spotlight’ georganiseerd. Op deze bijzondere plek wordt er inspiratie opgedaan en worden nieuwe collecties gepresenteerd aan onder andere winkels. MALproduct is er ook bij met een compleet uitgewerkte versie van Plooi en zijn nieuwe broertje Kreuk. De voorbereidingen zijn in volle gang en ik kijk er met gezonde spanning naar uit.

Open dag ateliers De Steiger 206. Op 7 april organiseren we met bijna alle kunstenaars in onze broedplaats een open dag. Er komt een toffe programmering met workshops, demonstraties, muziek, films, hapjes en drankjes. Op de FaceBook pagina "Ateliers de Steiger 206" vind je het programma. Je kan ook gewoon binnenlopen en je laten verrassen! Van 14.00 – 19.00 uur.

Lezing bij Beroepsorganisatie Nederlandse Ontwerpers (BNO).
BNO heeft mij gevraagd of ik op 5 april een lezing wil geven tijdens het creatief café. Wat ik precies ga vertellen weet ik nog niet, maar het komt vast goed. Het hele programma vind je op de website van bno.
Kaartjes zijn ook beschikbaar voor niet-leden. Je bent dus van harte welkom.

Groetjes,
Wanda

Lees hier de originele nieuwsbrief

Wil je de nieuwsbrief voortaan in je mailbox? Vul dan hier je gegeven in.