08-11-2019

Het is gelukt! Mijn ondernemingsplan is af. Nou ja, de inhoud dan, nu nog opmaken in de nieuwe huisstijl en dan is het een fijn document waarin staat waarvoor ik ga en sta.

Nog heel even dus en dan kan ook jij er een glimp van opvangen.
Wat vind ik het ontzettend fijn dat ik nu een beeld heb van waar ik mee bezig ben en waar ik naartoe wil. Dat geeft een veel zekerder gevoel bij het maken van keuzes. Is iets geen opstapje naar mijn doel, dan moet het wel verrekte leuk zijn anders ga ik mijn kostbare tijd daar niet aan besteden. Want tja, ik blijf een eenmansbedrijf en mijn handjes kunnen niet harder wapperen dan ze nu al doen.

Keuzes, keuzes, keuzes.
Misschien kun jij me helpen met het maken van een paar keuzes.
Hoe vaak wil je deze nieuwsbrief in de toekomst ontvangen?
1 x per maand
1x per kwartaal
1x per half jaar

Wat wil je lezen in de nieuwsbrief?
Mijn belevingen
Kijkje in het productieproces
Nieuwe producten
Nieuwe verkooplocaties
Komende expo’s/evenementen
Anders (mail het mij)

Wat zou de verhouding tussen beeld en tekst moeten zijn?
Meer beeld dan tekst
Evenveel beeld als tekst
Meer tekst dan beeld

Piomier
De Piomier is een van de projecten die misschien soms meer energie kosten dan ze opleveren. Maar ja, waar ik aan begonnen ben maak ik ook af.
De tweede mier zat een tijd vast in mijn gedachten. Ik wilde een belangrijk tijdvak verbeelden, namelijk de tijd dat er nog veel discussie was of de Zuiderzee al dan niet moest worden afgesloten. Aan de ene kant was er de angst voor de Zuiderzee met de vele overstromingen en doden, aan de andere kant was de Zuiderzee een inkomstenbron voor vissers en een belangrijke, maar gevaarlijke, waterroute. Veel schepen leden schipbreuk op de ondieptes en bij een harde noordwester storm hielden de dijken aan de zuidkant van de Zuiderzee het niet, waardoor hele dorpen overstroomden.
De Zuiderzeewet bracht daar verandering in. De wet was het levenswerk van Cornelis Lely en bood de regering de mogelijkheid om het volk tegen het water te beschermen.

In onze gracht in Almere Haven wordt dat verhaal verbeeld door de mast van een gezonken botter. De mieren zitten als opvarenden op de mast. De ene mier is vóór, de andere mier is tegen de wet. Maar… ze hebben geen keus. De Zuiderzee is niet veilig en de Zuiderzeewet is de enige kant die ze op kunnen.

Landelijk Open Atelier Weekend 16 en17 november 2019.
Met onze broedplaats doen we ook dit jaar weer mee met het Landelijk Open Atelier Weekend. Tussen 10.00 en 16.00 uur ben je van harte welkom om onze ateliers van binnen te bekijken.
Op zaterdag16 komt de wethouder kunst en cultuur wethouder Hilde van Garderen om 14:00 het eerste KunstKwartier boekje in ontvangst nemen. De leden van het KunstKwartier die in het boekje staan, tonen speciaal voor deze gelegenheid hun werken bij ons in de grote zaal.
In mijn atelier zal ik een nieuw skyline product presenteren en zullen de eerste kerstcollectie producten te koop zijn.

Kerstmarkt Haarlem
Op 7 en 8 december wordt in Haarlem de jaarlijkse kerstmarkt georganiseerd. Daar zal MALproduct ook bij zijn. Verdere informatie volgt, maar zet het vast in je agenda.

Zoek je nog een leuk kerstgeschenk voor vrienden, familie of personeel en wil je iets persoonlijks? Dan weet je me te vinden toch?
Ik vind het altijd leuk als je mijn nieuwsbrief deelt binnen jouw netwerk.
Lees hier de originele nieuwsbrief
Wil je de nieuwsbrief voortaan in je mailbox? Vul dan hier je gegeven in.