09-03-2019

De eerste maanden van 2019 zitten er alweer op en ik hoop dat het jaar voor jullie net zo goed is begonnen als voor mij.

Ik ben ontzettend druk geweest met het afmaken van projecten en het ontwerpen van nieuwe objecten. Ik verwachtte dat de wintermaanden wat rustiger zouden zijn, maar het tegendeel bleek waar. (maar dat is een luxe probleem)

Naast het atelierwerk had ik een prachtige klus. Het maken van een 6 meter hoge boomstam van piepschuim. Hij kwam binnen als twee balken van 1 x 1,2 x 4 meter en ging de deur uit als drie delen van 2 meter hoog met een omtrek van 3 meter! De bast heb ik afgewerkt met textiel mache die door een graffiti kunstenaar gespoten is tot een ‘echte’ boomstam. Op de eindbestemming Stockholm werd de boom van 6 meter in elkaar gezet. Het plaatsen van de stam ging uiteindelijk best soepel, maar daarna was het de beurt aan de takken en bloemen. Daar ging de nodige tijd inzitten, maar het eindresultaat mag er zijn!

Intussen was er in het atelier ook genoeg te doen. Zo maakte ik voor Collage Almere
het kerstgeschenk. Een kandelaar gevormd door de driehoekjes uit het logo. Samen met een hand gedoopte kaars in een mooi doosje.

In Januari was er weer de 10 de editie Almere on Stage.
Een event waar VMBO leerlingen kennis kunnen maken met verschillende beroepen. Voor alle 200 beroepsbeoefenaars mocht ik een geschenkje maken. Het werden Koelkast magneetjes.

Deze maand begon ik met het ordenen van mijn kast vol potjes met glazuur-ingrediënten. Van sommige potjes was niet meer duidelijk hoe zij in mijn kast terecht gekomen waren. En van niet allemaal wist is wat er nu precies inzat. Een heerlijke middag proefjes doen! Uit elk potje een lepeltje op een tegeltje en die gingen de oven in samen met een serie waarvan ik wel zeker wist wat het was. Met behulp van het deskundige oog van Heike kon ik achterhalen wat het allemaal was. De ingrediënten heb ik in nieuwe doosjes gestopt (met etiket), klaar om echt gebruikt te gaan worden.

Agenda:
Maart: zondag 10 en maandag 11: Spotlight
Mei: donderdag 10 en vrijdag 11: Keramiekmarkt in Gouda.

tot snel.
Wanda

Lees hier de originele nieuwsbrief

Wil je de nieuwsbrief voortaan in je mailbox? Vul dan hier je gegeven in.