16-06-2018

Goudse keramiek dagen 2018
Met Hemelvaart vonden de Goudse keramiek dagen 2018 plaats. Zo midden in de stad geeft dat veel reuring en publiek. Maar het leukste was de draaiwedstijd op het podium. Ook dit jaar had ik beloofd mee te doen en ik had ik ook vooraf wat tijd gevonden om te oefenen. In het atelier draaide ik een gemiddelde van 64 cm hoog, dus met een goed gevoel ging ik het podium op. Zowel op donderdag als vrijdag mocht ik tegenover Heike draaien. Het klinkt raar maar dan is het toch altijd gewoon gezellig op het podium.
Donderdag was in mijn beleving alleen de kwalificatie voor vrijdag. Dus omdat de schijf waar op ik zou draaien stuk was gegaan koos ik voor de vervangende schijf ongeveer de zelfde als ik in mijn atelier heb staan. Voor de wedstrijd even meten hoe hoog je wilt komen hoort bij het ritueel. Dus zittend bij de schijf moest ik draaien tot neus hoogte. En dat deed ik ook. Met een hoogte van 63 cm draaide ik de tweede plaatst. Vrijdag was de schijf weer gerepareerd dus ik nam plaatst op mijn plek achter de gerepareerde schijf. ( deze was 10 cm lager dan die van de dag er voor, maar daar was ik me niet van bewust.) Dus ik draaide weer een vaas tot neus hoogte. Maar hij wou maar niet blijven staan. De top was te zwaar en ik redde het niet om hem binnen de tijd te laten staan. Achteraf ook wel logisch want hij was inmiddels 74 cm hoog. Maar de jury was coulant en nam mijn hoogte van donderdag. Zo behaalde ik toch nog de derde plaats met de vaas (63 cm hoog) en de tweede plaats met de breedste schaal(56 cm diameter) .

Opening Explore store, Rotterdam.
Op zaterdag 2 juni vond de spectaculaire opening van de ‘Explore store’ plaats. De eerste expo met als thema NOM NOM NOM gaat over eten. Dus daar draaide de opening ook om. De entree vond geblinddoekt plaats, we werden begeleid naar een plekje op de grond terwijl er om ons heen allerlei geluiden werden gemaakt door Buro Nieuw Perspectief. Het klonk als een houtregen die van overal kwam maar ook verschillende blaas- en snaarinstrumenten vervulden hun rol. Toen onze blinddoeken af mochten zagen we waar we waren. In het midden van The Explore store. Het schouwspel herhaalde zich en wij konden het nogmaals beleven maar dan met alle zintuigen. Na het welkomstwoord van Jerry Mac-Donald was de opening een feit. De rest van de avond werd gevuld met de ‘kunst van eten’ van Studio Creative Chef en meer performances. Tot slot werd er ook een begin gemaakt met het ‘Gesamtkunstwerk’ dat de buitenmuur van de expo moet gaan worden. Ik voegde daar wat scherven voor geluk aan toe.
In de Shop van de Expo vind je mijn schalennesten en lampjes. Nog een tijdje te zien dus gaat dat zien in Rotterdam.

Moon shot cups
Al een bijna een jaar geleden begon Jim van der Wardt met het maken van de bandjes voor Plooi en Kreuk. Een half jaar geleden kwam hij bij mij met een vraag. Hij had een kopje ontworpen en 3D geprint dat zijn zoontje niet om kon gooien omdat het een brede voet heeft. Hij vroeg of ik daar een keramische versie van kon maken. Na flink wat goed doorstane proeven, kleurentesten en testen door kinderen presenteren wij nu de ‘Moonshot’ aan de wereld. . Wil je er meer over weten klik dan hier!!!!! Dan blijf je ook op de hoogte van de Crowdfunding die nog komen gaat.

Groetjes,
Wanda

Lees hier de originele nieuwsbrief

Wil je de nieuwsbrief voortaan in je mailbox? Vul dan hier je gegeven in.