27-05-2019

Soms heb je even tijd voor bezinning nodig. Dan vraag je je af waar je nu eigenlijk mee bezig bent. Wat ik doe, doe ik met veel passie en liefde. Schrijven is niet echt mijn ding, maar ik ben bezig met een ondernemingsplan om de koers voor de toekomst uit te zetten. Met de nodige hulp lukt dit al best aardig. Intussen staat het ‘gewone’ werk natuurlijk niet stil, dus ik houd jullie graag op de hoogte over wat er de komende zomer te zien is.

Nairac
In Museum Nairac te Barneveld is naast de vaste archeologie collectie de tentoonstelling ‘Gezocht M/V’ te zien. Het is een mix van design, fotografie, textielkunst en fashion. Verrassende werken waarin man of vrouw, als maker of als gebruiker, centraal staan. Van mijn hand vind je er de Breikom, windlichten en vliegtuigen. Ook zijn de lampjes lamp “Tak” en de nieuwe “Tak 2.0” te zien. Een aantal van jullie heeft mij daar misschien aan zien werken op markten of beurzen als ik even niks te doen had.
De tentoonstelling is nog te zien tot 21 sept 2019. Toegang is met een museumjaarkaart gratis.

KAF EXPO
Het KAF (Kunstlinie Almere Flevoland) heeft uit zijn collectie een aantal werken geselecteerd die door verhuizingen en overdrachten lang verborgen en soms vergeten zijn. Onder de titel ‘UNWRAPPED’ worden deze werken tentoongesteld. Naast iconische werken laten zij zien hoe de kunst in Almere zich ontwikkeld heeft. Er is een zaal gevuld door ‘nieuwe’ kunstenaars, zoals Frea Lenger, Gerard van Kerkhof, Lieke Frielink, Naomi Neijssen en ikzelf.
Van mij vind je er de schalen ‘de functie van leegte’ die ik voor mijn afstuderen aan de Hogeschool voor de Kunsten in Utrecht maakte en een selectie van de proeven en het onderzoek dat mij bracht tot de uiteindelijke producten.
De expo is geopend tot 8 september 2019 en is met een museumjaarkaart gratis toegankelijk.

Spaarvarken
De spaarvarkens die ik al een tijdje in mijn collectie heb zijn erg leuk, maar niet echt duurzaam. Je moet ze immers stukslaat om je geld eruit te krijgen. Daarom zijn er nu nieuwe varken MET KURK! Ze zijn voor het eerste te zien tijdens de Goudse keramiekdagen op 30 en 31 mei in Gouda. Ze hebben nog geen naam. Heb jij een idee voor mij???

Keramiekmarkt Gouda
Aanstaande donderdag 30 mei en vrijdag 31 mei zijn weer de Goudse keramiekdagen op de Markt in Gouda.
Je vind er keramiek uit verschillende landen en je kunt kijken naar verschillende demonstraties. Ook is er weer de grote draaiwedstrijd, waarbij het de kunst is een zo hoog mogelijke vaas en een zo breed mogelijke schaal te draaien.
Vorig jaar was ik 3de. Ik ga mijn best doen deze titel te behouden.
De markt is beide dagen open van 10:00 tot 16:00 De toegang is gratis.
Zie ik je daar?

Agenda:
10 & 11 mei : Keramiekmarkt in Gouda.

t/m 23 Juni Tuin Expo Garten Galerie
 Grunewald te Kessel Grunewald DE

t/m 8 sept 2019 Expo ”UNWRAPPED” KAF Almere

t/m 21 sept 2019 Expo “Gezocht M/V” Museum Nairac te Barneveld

1 & 2 Sept Retail Event Show-up, Haarlemmermeer

21 & 22 Sep Keramiek markt Keramisto te Mokerplas, Milsbeek

tot snel.
Wanda