Nieusbrief 7 maart

Het nieuwe jaar is alweer even van start. Het wordt tijd dat ik weer wat ontwikkelingen met jullie deel.

Franc Weerwind, onze burgemeester bezocht begin januari mijn atelier. Hij vroeg waarom ik mijn werk niet signeer. Ik had daar op dat moment geen antwoord op, maar het zette mij wel aan het denken. Franc Weerwind vertelde dat bij de Koninklijke Porseleyne fles in Delft de misbaksels letterlijk tegen de muur worden gegooid omdat die de naam niet waardig zijn. Ik kon direct naar ‘mijn doos’ wijzen. Daarin gooi ik alles wat mijn goedkeuring niet kan krijgen. Alles wat jullie te zien krijgen is dus door mij goedgekeurd en zou ik kunnen signeren. Waarom doe ik dat dan niet? Dat is omdat mijn werk voor mijn gevoel nog niet af is tot het moment dat ik het jou laat zien! Voorlopig blijf ik mijn producten taggen met het MALproduct logo. Daarmee is duidelijk waar het vandaan komt en ben ik traceerbaar.

Workshops
Eind vorig jaar heb ik een proefworkshop ‘van product tot product’ gegeven voor familie, vrienden en kennissen. In vier workshops maakten zij van een zelf meegebrachte product een meerdelige mal, waarin zij hun producten van porselein konden gieten en later glazuren. Zij gaven mij feedback en een goede tijdsinschatting van wat er wel en niet kan. Nu bied ik deze workshop aan iedereen aan. Als je het hele proces van mallen maken en porselein gieten (of een deel daar van) wilt leren kom dan naar deze workshop. Je kan je in groepjes van minimaal 4 tot maximaal 8 personen aanmelden via wanda@malproduct.nl We bespreken dan samen wat jullie wensen zijn. Aan de hand van jullie wensen kunnen we kijken of een hele workshop of een deel daar van voor jullie aantrekkelijk is. Ook voor teambuilding is een workshop mogelijk. Dan bespreken hoeveel uur deze maximaal mag duren en wat daarin mogelijk is.

Ik heb weer een aantal producten gemaakt voor Restaurant Vaartsche rijn in Utrecht.
Een serie bekers, kommen en kommetjes met mat zwarte buitenkant en glanzend witte binnenkant. Een mooie combinatie met de kannetjes, schoteltjes van spikkel klei. Restaurant Vaartsche rijn, Westerkade 27 in Utrecht.

Mieren in de gracht.
Begin juli 2016 mocht ik pitchen voor een kunstwerk in de Kunstgracht van Almere Haven gelegen in de kerk- en marktgracht.
Eind juli hoorde ik dat ik mijn kunstwerk mag maken. Mijn werk zal het verhaal van Almere vertellen, met als metafoor ‘de mier’. Ik ben het idee verder aan het uitwerken en de komende maanden zal ik bezig zijn met de uitvoering ervan. Ik wil jullie graag meenemen in het verhaal en het maakproces. Via de MALproduct Facebook pagina, mijn website en deze nieuwsbrief laat ik je alles zien.

MaLproduct op het web:
Kiki bespreekt mijn producten op haar blog:

Schijf een recensie en win een windlicht! Op mijn Google pagina ben ik opzoek naar leuke reviews. Heb je een product van MALproduct of zou je er een willen of heb je ooit met mij samen gewerkt. Schijf dan je review via deze link

Groet, Wanda

ps. Wil jij de MALproduct nieuwsbrief direct in je mailbox ontvangen meld je dan aan via deze link