Brass

2020
Materiaal: porselein en jutte

Brass is de krachtige hangende variant in de pottenserie. De serie heeft een eigenzinnige keramische huid die de textuur van doeken heeft, de naden van de lappen klei die in de mal verwerkt zijn, zijn nog zichtbaar, waardoor het ambacht tastbaar blijft. De kleur is net offwhite waardoor ze de hoofdrol aan de planten geven, het groene jutte geeft kracht aan het geheel.

Brass heeft met zijn brede schaalvormige oppervlak veel ruimte voor een mini urban jungle, wat goed aansluit bij de nog even doorlopende wabi-sabi trend. Brass word gemaakt in twee versies, beide met als versterkend materiaal een groene jutte band. Deze stof geeft kracht aan het keramiek. De hangende Brass heeft een grote lus aan de bovenkant waarmee hij makkelijk aan een hangbeugel gehaakt wordt. De banden zijn breed genoeg om de pot incl. planten te dragen zonder dat de planten erachter schuilgaan.

De staande Brass heeft dezelfde kruisverbinding van jutte op de onderkant maar deze lopen aan de boven kant uit op lussen die rechtop blijven staan door de stugheid van het materiaal. Zo kan hij makkelijk op tafel geplaatst worden zonder de kracht van het jutte te missen.

De potten zijn aan de binnenkant geglazuurd, zodat ze makkelijk schoon te maken zijn.

Brass Hangend: 14/88cm H, 37cm Ø €55,-
Brass Staand: 14cm H, 37cm Ø €55,-

Wil jij een Brass?

Maak dan een afspraak en kom bij mijn in het atelier langs of neem een kijkje in de Webshop. Winkeliers kunnen terecht in de B2B webshop Orderchamp.
Of mail naar wanda@malproduct.nl