Piomieren 01

Afgelopen zomer (2016) mocht ik pitchen voor een kunstwerk in de Kunstgracht van Almere Haven. Niet veel later hoorde ik dat ik mijn idee mocht gaan uitvoeren! De komende tijd neem ik jullie mee in het maakproces en het verhaal erachter. Dat doe ik door plaatjes uit mijn dummy, afbeeldingen van internet en links met jullie te delen.

Ik heb lang aan de gracht in Almere Haven gewerkt. In de gracht stonden een aantal kunstwerken, waarmee ik helaas de connectie miste. Toen er iets fout ging met een van de werken ben ik gaan uitzoeken van wie dit werk was. Toen kwam ik er ook achter dat dit gebrek aan connectie bij meer mensen speelde.
Daarom heb ik besloten om mijn werk niet in een keer in de gracht te plaatsen maar iets te maken wat ik kan laten ‘groeien’. Ik voeg volgens een tijdschema elke keer iets toe aan het eerste werk en ondersteun dat via berichtgeving in de media. (zoals in deze nieuwsbrief). Het werk gaat het verhaal van Almere vertellen.

Ik heb gekozen voor de mier als metafoor voor de mens. De samenwerking binnen de mierenkolonie waardoor zij niet alleen gecompliceerde mierenhopen bouwen, maar ook zorgen dat er voedsel voor elke mier is komt dicht bij waar wij als mens mee bezig zijn. Of is het andersom???

Lees verder